Creative makers d.o.o.
Nehajska ulica 14, Zagreb, Hrvatska
Web-stranica: https://www.cmf.hr
E-mail: info@cmf.hr
Broj telefona: +385977555507

(U daljnjem tekstu “Poduzeće”).


Izradili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Poduzeća i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Poduzeće cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu mora dati ili odobriti roditelj ili skrbnik.

Ispunjavanje narudžbe

Kako bi se napravila narudžba na ovoj web stranici, nužno je da korisnik ispuni podatke. Tijekom navedenog procesa od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese).

Slanje upita / razgovori (chat)

Kako bi se napravio upit na ovoj web stranici putem kontakt obrasca, tijekom slanja upita od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj web stranici.

Ova web stranica koristi Google Workspace uslugu za email-ove, na čijim se serverima čuva sva e-mail komunikacija, uključujući osobne podatke koje pošaljete za vrijeme upita. Slanje e-mailova prema Googlovim servisima podliježe Google-ovim pravilima privatnosti.

Poduzeće ne koristi te poruke/e-mailove odnosno informacije iz poruka u druge svrhe, osim za odgovore na upite i komentare korisnika/posjetioca web stranice.

Log datoteke

IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali web stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom.

Linkovi

Ova web stranica sadrže linkove na druge web stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Poduzeće ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim web stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovoj web stranici.

Sigurnost

Ova web stranica poduzima apsolutno sve dostupne mjere kako bi zaštitila podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ove web stranice zaštićeno je on-line i off-line. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtijevaju povjerljivi podaci (poput osobnih podataka) ti su podaci šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na webu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.

Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našoj web stranici možete poslati e-mail na: info@cmf.hr

Informacije o proizvodima, dostupnosti za naručivanje i sl.

Povremeno možete primati informacije o proizvodima, dostupnosti za naručivanje, o posebnim ponudama te newsletter (samo uz pristanak). Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija u svakom trenutku.

Ispravci i ažuriranje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene, ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti slanjem e-maila na adresu info@cmf.hr.

Obavijesti o promjenama

Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili odbiju naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka

Voditelj obrade podataka

Creative makers d.o.o. je voditelj obrade vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

PRIKUPLJANJE I OBRADA PODATAKA

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime i prezime, adresa, OIB (u slučaju da zatražite izdavanje računa s OIB-om), broj telefona i / ili mobitela, e-mail adresa, adrese za dostavu, odgovorne osobe za primanje paketa i slično.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

 • radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
 • radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja);
 • radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama – upiti, novosti, ponude
 • radi povremenog slanja e-poruka koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd..
 • za obradu Vaše narudžbe, zamjene i povrate, podršku, odgovore na upite i prigovore te radi procjene novosti i ponude koje vas najvjerojatnije zanimaju kontakta vezano uz to, u skladu s vašim interesima
 • Poduzeće će prikupiti osobne podatke i informacije o povijesti kupca kada kupite proizvod kod nas te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz Vaš proizvod ili uslugu.

Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 • za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručitelju, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena,
 • trećim osobama koja obavljaju pripremu i pakiranje robe temeljem ugovora s Poduzećem, trećim osobama koja obavljaju usluge knjigovodstva za Poduzeće,
 • trećim osobama koje pružaju programersku podršku održavanja sustava i unošenja novosti u sustav,
 • državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Poduzeće zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe (zadržavanje prava kupaca, pravo na popust za dugogodišnje kupce i sl.) , osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah u potpunosti obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Korisnik naše web stranice može izabrati želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde, neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.

Davanje osobnih podatka je odluka korisnika koji može, no i ne mora koristiti pogodnosti Poduzeća. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke potrebne za određenu aktivnost, ista neće moći biti provedena.

Gdje se pohranjuju osobni podaci

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

 • Podaci koje korisnik daje prilikom registracije/ ispunjavanja narudžbe, pohranjuju se na serveru stranice te u poslovnom programu kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu. U svakom trenutku možete deaktivirati vašu podatke slanjem zahtjeva za brisanje, na mail adresu info@cmf.hr. Našim korisnicima preporučamo da pri izradi lozinke za korisnički račun kombiniraju velika, mala slova i broj kako bi sama lozinka bila što teža za ‘probijanje’,
 • podaci o korisniku kao kupcu: na ovoj web stranici koja se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu te na lokalnim računalima unutar Poduzeća zaposlenika kojima su oni nužni za obradu narudžbe te kod trećih osoba koje obavljanju knjigovodstvenu obradu odnosno poslove isporuke narudžbe,
 • podaci za promotivne svrhe: na stranicama cmf.hr (koja se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu),
 • podaci o razgovorima (chat) – ukoliko je aktivirano na stranici.

Pristup i izmjena podataka

Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Poduzeće ima pohranjene, ili zahtjev za promjenu, slanjem upita na email adresu info@cmf.hr.

Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bismo vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na brisanje osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu info@cmf.hr i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bismo vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu info@cmf.hr

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Poduzeća odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Poduzeće pohranjuje podatke unutar EU.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi cmf.hr web stranicu Poduzeća.

Promjena Politike privatnosti

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na ovoj internet stranici. Nastavak upotrebe naše web stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti. U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 24.09.2022. godine.

Uporaba kolačića

Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima na https://www.cmf.hr/pravila-kolacica